Webforward - přesměrování domény

Prostřednictvím této služby můžete přesměrovat doménu na jakékoliv jiné webové stránky. 

Službu lze využít pouze v případě, že je doména registrovaná u naší společnosti a máte nastaveny naše nameservery a zároveň doména směřuje na IP adresu 81.95.96.29.

Při přesměrování se v adrese prohlížeče zobrazí cílová adresa, návštěvník stránky jasně pozná, že byl přesměrován jinam.

Upozorňujeme, že Webforward služba nepodporuje přesměrování stránky při zadání do prohlížeče s https:// na začátku, tedy například https://domeny.cz. Při zadání http://domeny.cz by fungoval v pořádku.

Jak Webforward zapnout?

  1. Přihlaste se do Zákaznického centra.
  2. Zvolte doménu, na které chcete Webforward aktivovat (Domény / Přehled domén / Detail domény).
  3. Doména nebo subdoména musí směrovat na 81.95.96.29 (Jak DNS záznamy nastavit?).
  4. V detailu domény klikněte na položku Webforward.
  5. Službu aktivujte (Aktivace může trvat až 60 minut, o úspěšném zřízení informujeme emailem.).
  6. Do pole URL vyplňte adresu, na kterou má být doména přesměrovaná (ve tvaru http://nekamjinam.cz/uvod). 
     

Podrobný postup:

  1. Pomocí svých přihlašovacích údajů se přihlaste do Zákaznického centra. Případně si o ně můžete požádat na této stránce.
  2. Zvolte doménu, na které chcete Webforward aktivovat (Domény / Přehled domén / Detailu domény).
  3. Zvolte Nastavení DNS záznamů a zkontrolujte, kam směruje doména. Domény po registraci na požadovanou IP adresu 81.95.96.29 již směřují.
  4. Jestli směruje doména jinam, můžete A záznam domény upravit kliknutím na tlačítko editovat. Při editaci stačí změnit IP adresu na 81.95.96.29. Změnu proveďte u všech záznamů, které mají přesměrování používat. Nové nastavení se po uložení projeví do 24 hodin.
  5. Jakmile doména směruje správně, stačí službu aktivovat. Vraťte se zpět do Detailu domény a klikněte na službu Webforward. Zde stačí kliknout na tlačítko Aktivovat webforward. Aktivace může trvat až 60 minut, o úspěšném zřízení informujeme emailem.
  6. Po aktivací stačí opět kliknout na službu Webforward a nastavit adresu, na kterou má být doména přesměrována (např.: http://nekamjinam.cz/uvod).
  7. Přesměrování potvrdíte tlačítkem Nastavit přesměrování.