Mailforward - přesměrování emailů

Funkce Mailforward zastupuje tzv. doménový koš. Všechny emaily odeslané na @doménu budou přeposlány na jednu zvolenou e-mailovou adresu.

 

Pro doménu, na které aktivujete Mailforward, nezakládáte emailové schránky, přesměrováno tak bude úplně vše.

Službu lze využít pouze v případě, že je doména registrovaná u naší společnosti a máte nastaveny naše nameservery

Aby přesměrování emailů fungovalo správně, je nutné na doméně používat speciální MX záznamy určené pouze pro Mailforward: mailforward.globe.cz s nejnižší prioritou (Jak DNS záznamy nastavit?).
 

Jak Mailforward zapnout?

  1. Přihlaste se do Zákaznického centra.
  2. Přejděte do Domény / Přehled domén.
  3. Zvolte doménu stisknutím Detail u domény, na které chcete Mailforward aktivovat.
  4. V detailu domény klikněte na položku Mailforward.
  5. Službu aktivujete stisknutím Aktivovat Mailforward (Aktivace může trvat až 60 minut, o úspěšném zřízení služby informujeme emailem.).
  6. Jakmile se služba zřídí, vyplňte e-mailovou adresu, na kterou mají být emailové zprávy přeposlány (ve tvaru schranka@domena.xy).

 

Podrobný postup:

  1. Pomocí svých přihlašovacích údajů se přihlaste do Zákaznického centra. Případně si o ně můžete požádat na této stránce.
  2. Po přihlášení zvolte doménu, pro kterou si přejete službu aktivovat (Domény / Přehled domén / Detail domény).
  3. Zvolte Nastavení DNS záznamů a zkontrolujte, kam směrují MX záznamy domény. Aby mailforward fungoval správně, je nutné, aby byl nastaven MX záznam s mailserverem mailforward.globe.cz. Priorita je povinný údaj, pokud však nastavíte jen jeden, není její hodnota tolik důležitá - na konci záznamu nezapomeňte tečku. Ostatní záznamy můžete smazat. Změna se po uložení projeví do 24 hodin.
  4. Vraťte se zpět na Detail domény a v části určené Službám na doméně vyhledejte položku Mailforward.
  5. Zde stačí kliknout na tlačítko Aktivovat Mailforward a chvíli počkat, než se služba zřídí. Aktivace může trvat až 60 minut, o úspěšném zřízení informujeme emailem.
  6. Po zřízení stačí opět kliknout na Mailforward v Detailu domény a nastavit emailovou adresu, na kterou se mají přeposlat emailové zprávy. (např.: schranka@domena.xy).
  7. Přesměrování potvrdíte tlačítkem Nastavit přesměrování.